Proloog I - Reisverslag uit Apeldoorn, Nederland van Contentezza - WaarBenJij.nu Proloog I - Reisverslag uit Apeldoorn, Nederland van Contentezza - WaarBenJij.nu

Proloog I

Door: contentezza2011

Blijf op de hoogte en volg Contentezza

05 Mei 2011 | Nederland, Apeldoorn

Hoe beginnen dingen.....

Op een donkere winderige avond in de herfst van 2010 stopt een auto (uit Herkingen of all places)in Apeldoorn voor het huis van uw scribent Joost Poelen.

Paul Matthijssen van Oceanpeople (O.p) komt een sextant ophalen die ik op Marktplaats te koop gezet heb.

De sextant wisselt van eigenaar, Paul en ik raken in gesprek, het blijkt dat Paul en zijn vrouw Yvonne een soort broedmachine ontwikkelt hebben voor oceaanzeilers die nog wat natte veren hebben en die op de rand van het nest staan te wiebelen.
Hoe kom je erop.

Oceanpeople organiseert flotieljes van zeiljachten die naar verre streken gaan, zelf zeilden ze in twee jaar met zeer kleine kinderen de wereld rond.

Het wordt al met al een verassende avond en Paul belooft mij op de hoogte te houden van de activiteiten die op de rol staan.
Begin januari krijg ik het jaarprogramma van O.p via de mail.
In de etalage ligt een reisje van 10 dagen naar Londen, st. Catherine's dock.
Hartje stad, de dubbeldekkers rijden over je voordek, je kunt het gebrul uit Whitehall horen.

Maar er staat meer in de mail, O.p bestaat 10 jaar, een jubileumreis naar de Azoren wordt voorbereid.

Francisca en ik hebben nog maar 3 weken voor de inschrijvingstermijn verstreken is.
How about the crew??
Nou dat wordt jachten en jagen, Gerie Kooisra uit Lisse kan eerst mee, later niet meer. Met Frank Bakker lukt het ook niet.

Harris Kemp de man van de st.Petersburg reis en Piet Hein Hofsteenge willen als eersten voor de heenreis mee, gevolgd door Jan Ruiter uit Apeldoorn, die voor de hele reis tekent.

Maar de terugreis?? Azoren - Vlissingen,
Via de kanalen van O.p komen we op het spoor van Cees Segers, later via Harris komt last but not least Koen Klooster ons team versterken.

Zodra de poppetjes bekent zijn, melden we ons een ruime maand na datum aan bij O.p. Engelengeduld bij Paul en Yvonne, maar het was ook lastig om de twee bemanningen te vinden.

Direct daarop maak ik in overleg met de bemannig werklijsten voor het oceaanwaardig maken van onze schuit de "Contentezza", "tevredenheid"is dat in het Italiaans.

• 17 Mei 2011 - 14:27

Ad Leijen:

beste joost en francisca
    ik behoor nu tot de burostoel-zeilers, heb in het verre verleden,1990, een hurley 800 gehad, huur zon 2x per jaar voor een paar dagen maar dan houdt het op. ik volg de zeilerij nog wel via ''zeilen' BAZ en de Hurley owners club. Ik had mij graag aangeboden als opstapper maar met Yvonne was dat hoogstwaarschijlijk toch niet doorgegaan. Ik hoop dat jullie een veil;ige en voorspoedige reis hebben en veel plezier. Ik zal de komende tijd je banjo geluid missen.
    Ad Leijen

• 24 Mei 2011 - 08:10

Ria En Ben Testerink:

Hallo Joost/Franciska en Jan.

Nog een paar dagen en dan is het zo ver.
    Wij wensen jullie een prettige en voorspoedige reis toe.
    Hartelijke groet van,

Ben en Ria Testerink

p.s Ik heb de film As it is in heaven nu gezien.
    Ontroerende mooie film. Bedankt.

• 25 Mei 2011 - 08:34

Suzan Blijlevens:

Hoi Piet-Hein,
    Bijna is het zo ver...!!! Heel veel plezier en een goede reis! Voor de dia avond hou ik mezelf aanbevolen.
    Edwin & Suzan